Finn motivasjon med hjelp fra en personlig trener

Finn motivasjon med hjelp fra en personlig trener

Mange som går med tanken om å begynne å trene vurderer også om de skal benytte seg av en personlig trener til dette. Å benytte seg av en personlig trener vil nok ha flere fordeler enn ulemper, men likevel kan spørsmålene være mange. Hvem skal man velge? Hva vil det koste? Og sist men ikke minst, hva får man ut av det?

Mangler selvdisiplin

En av de viktigste årsakene til å bruke en personlig trener er at dersom man ikke har den selvdisiplinen som skal til, eller god treningserfaring fra før av, vil det være særdeles vanskelig å oppnå de målene man har satt seg med treningen sin. Mange trener sammen med venner eller familie og gjør det fordi det er hyggelig og sosialt og egentlig ikke har satt seg noe mål utover dette. Men straks man ønsker noe mer med treningen sin, kan det være lettere med en personlig trener.

Noen av disse målene kan være å trene seg ned i vekt, bedre form, eller andre helsemessige årsaker, og her vil en personlig trener kunne bidra med kunnskap om alt fra hvilke treningsmetoder som egner seg best for nettopp deg, til hvilke teknikker som bør benyttes for å unngå overbelastning og skader, til kosthold.

Valg av treningsmetode

Har man også på forhånd gjort seg opp en mening om hvilke treningsmetoder man selv synes er tiltalende eller virker morsomme, er mye gjort. De fleste personlige trenere har spesialisert seg i en eller flere treningsgrener. Vær imidlertid oppmerksom på at vektløftning kanskje ikke er det ideelle hvis man sliter med ryggproblemer, men dette er noe en personlig trener hurtig vil kunne fortelle deg og tilrettelegge et treningsopplegg ut fra hvilke preferanser som legges til grunn for treningen.

Mange tror også at det å benytte seg av en personlig trener er en forholdsvis kostbar affære, men det er ikke nødvendigvis slik. Riktignok kan man finne personlige trenere til svært lav pris, men det er gjerne her som de fleste andre steder – kvalitet koster. Dessuten vil en personlig trener med lang erfaring og gode kunnskaper kunne hjelpe deg til hurtigere å oppnå målene med treningen din, selv om det kanskje vil koste noe mer enn gjennomsnittet. Bedre valuta for pengene, med andre ord.

Lærer sin begrensning

Det er heller ikke alle som begynner med en personlig trener som fortsetter med det, da man etter hvert lærer å trene på egenhånd. Man lærer sin fysiske begrensning, og hvilke teknikker og treningsmetoder man bør benytte seg av, for på best mulig måte få mest mulig ut av treningen sin. Da kan man eventuelt benytte seg av den personlige treneren for å få den oppbakkingen man trenger, eller for å ha en utenforstående som kan oppmuntre en litt de dagene som føles tunge, eller man på annen måte føler man er gått litt i stå i treningen sin.

Velger man et treningssenter med mer enn en personlig trener kan det være lurt å forholde seg til den samme hele tiden, da den personlige treneren lærer deg å kjenne, og vet hva du ønsker og kan hjelpe deg med å komme dit. Er ikke dette alltid mulig, vil de andre personlige trenerne uansett etter en tid kjenne deg igjen, og kunne bistå dersom de ser du gjør noe galt eller kunne gjort det annerledes eller bedre enn hva du allerede gjør.

Høres dette ut som noe for deg?

Med god erfaring innenfor trening og ernæring er vi overbevist om at våre kropper på lang sikt er best tjent med aktiviteter som du trives med. Vi hjelper deg gjerne på veien!
Ta kontakt på e-post: nikolaisenmail@gmail.com