Hvordan ha en varig livsstilsendring

Kosthold

Trening og kosthold har en betydelig innvirkning på vår livskvalitet. Dette er de fleste i dagens samfunn innforståtte med. Hvorfor er det da slik at folk har det så utrolig vanskelig med å gjøre varige endringer med trening og kosthold?

En livsstilsendring er noe som skal vare resten av livet ditt! Du skal gjøre endringer som påvirker livet ditt i en positiv grad som du samtidig klarer å opprettholde uten tilbakefall. Dette er lettere sagt enn gjort. De aller fleste som starter med en livsstil endring, mislykkes. Dette er ikke fordi det er så utrolig vanskelig som enkelte skal ha det til. Heller fordi de går inn med feil forutsetninger og manglende forståelse på hvordan de på best mulig måte skal gjennomføre livsstilsendringen.

Livsstilsendring for kosthold

Når du først begynner å trene så forstår de fleste at å starte med å løpe maraton hver dag eller prøve å ta 200kg i knebøy første gang du skal ta knebøy er en dårlig ide. Allikevel når de fleste skal endre kostholdet sitt så skal alt endres på en gang. De skal kutte ut alle dårlige vaner på en gang og spise kun sunne matvarer de ikke liker. Dette kan sammenlignes med å starte med å løpe maraton hver dag uten å ha trent først.

En god endring av kosthold vil være lik som ved trening, gradvis. Det første steget for å kunne gjøre en varig endring er å først kartlegge hvor du ligger per i dag. Basert på denne kartleggingen kan vi gjøre små og gradvise endringer basert på ditt eget startpunkt. I essensen det vi ønsker å gjøre er å endre dine vaner. Da kan vi ikke endre for mye på en gang, da øker sannsynligheten for tilbakefall. Ved å endre et par ting av gangen og jobbe med disse endringene over tid til de blir integrert i de dagligdagse rutinene dine vil vi kunne gi deg endringer som vil vare livet ut.

Ønsker du hjelp med dine livsstilsendringer?
Ta kontakt på nikolaisencoaching@gmail.com for en uforpliktende prat!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *