Men’s Physique – Er det for meg?

Hvordan begynner man å konkurrere innen Men's Physique?

Du har brukt mye tid på å bygge opp musklene dine og ser utrolig bra ut. Har du vurdert å vise det frem? Å konkurrere innen Men’s Physique er en kul og morsom måte å få vist deg frem.

Hvis Men’s Physique virker interessant for deg, lurer du sikkert på hvordan man kan begynne å konkurrere innen denne grenen?

Vi ønsker å forklare hva Men’s Physique er og hva som kreves av deg for å kunne konkurrere innen denne fitness-/konkurransegrenen.

Hva er Men’s Physique?

Men’s Physique er den mannlige versjonen av Bikini Fitness og en svært populær konkurransegren, og har i dag seks kategorier etter høyde: 170 cm, 173 cm, 176 cm, 182 cm og over 182 cm.

Under konkurransen er utøverne iført såkalt «boardshorts» som går ned til knærne:

  • Atleten velger selv stoff/materiale og farge.
  • Tettsittende tights i lycra-stil er ikke tillatt.
  • Logoer til personlige sponsorer er ikke tillatt på shortsen, produsenters logo som f.eks. Adidas eller Nike er tillatt.
  • Sko av noe slag er ikke tillatt.
  • Det er ikke tillatt med smykker eller annet tilbehør, med unntak av giftering.

Men’s Physique er rettet mot menn som driver styrketrening, er godt trent og spiser en balansert diett, men de foretrekker en mindre muskuløs, men fortsatt godt trent og estetisk tilfredsstillende kroppsfysikk.

Disse utøverne er godt trente med riktig form og symmetri, kombinert med noen muskler og generelt god helsetilstand. Utøverne har god scenetilstedeværelse og kroppsholdning. Personligheten og evnen til å presentere seg selv selvsikkert på en scene, skal også være synlig.

IFBB introduserte i 2016 en åpen kategori av Muscular Men’s Physique beregnet for utøvere med litt større muskler enn det som er godkjent i vanlige menns fysikk.

Hvordan skal man forberede seg til Men’s Physique?

Selv om du er i god form, betyr det ikke at du er helt klar for å konkurrere enda. Det er noen ting som burde forberedes før man viser seg for dommere og tilskuere.

Kroppsfasongen. Du må trene slik at kroppen din får ønsket form og utseende.

Matvaner. Du vet nok fra før at protein er nøkkelen til å bygge muskler. Du burde legge opp en matplan for å forbedre matvanene dine slik at du når målet ditt.

Hva gjør du første dagen du skal konkurrere? Når du har jobbet hardt og nådd målet med ønsket kroppsfasong, er det ting du kan gjøre både noen dager i forveien av konkurransen og på selve dagen. En av de beste måtene du kan se best ut er utrolig nok med å la være å trene tre dager i forveien.

Hva er dommerne ute etter?

Dommerne vurderer etter muskelutvikling og kroppsfysikk, og etter scenefremtreden og personlighet.

Først vurderer dommerne den helhetlige atletiske fremtoningen av fysikken. Vurderingen begynner med hodet og videre nedover kroppen. Her tas hele kroppen i betraktning. Vurderingen med utgangspunkt i det generelle inntrykket av utøvernes fysikk, bør også ta hudkvalitet, hår og ansiktstrekk i betraktning. Dommerne er på utkikk etter utøvere som har en atletisk, god fysikk og som kan vise fram en god form og symmetri, kombinert med muskelutvikling og helhetlig god fysikk.

En ekstrem muskelutvikling får trekk i dømmingen.

Etter vurderingen av fysikken, skal dommerne vurdere utøvernes scenefremtreden og personlighet. De ser etter utøveren med best scenefremtreden og verdighet, som også viser fram sin personlighet til publikum med mest mulig selvsikker presentasjon på scenen.

De beste tipsene for å komme i gang

Det er mange måter å sikre seg gode resultater og suksess til din første konkurranse i Men’s Physique. Noen av de beste tipsene for å komme i gang er:

  • Hvile er undervurdert! Sørg for at kroppen får nok hvile i forkant av konkurransen
  • La musklene dine hvile og «hovne opp» skikkelig ved å la være å trene noen dager i forveien
  • Husk å drikke nok vann, dette bidrar til at musklene dine «hovnes opp» mer.
  • Ta selvbruning slik at du slipper mye bronzing.
  • Sjekk kleskoden!

Helt til slutt må du ikke glemme å ha det gøy! Fitness-konkurranser er en super måte å treffe nye folk på, en stor mulighet til å vise deg frem og samtidig lære mer om hvor stort potensiale kroppen din faktisk har.

Ønsker du å konkurrere i en Fitness-konkurranse?

Du vil få et treningsprogram fra oss hver uke som vil bli oppdatert og utarbeidet på bakgrunn av hvordan forrige uke gikk. Gjennom god kommunikasjon vil vi hjelpe deg med å utvikle et program du trives med og som gir deg de gode resultatene du er ute etter.

Høres dette ut som noe for deg? Ta kontakt med oss i dag!